201511193DHeijplaat02.jpg
hvg_img_headerwoningen.jpg
41620306_1
Het Verborgen Geheim

Rotterdam-Heijplaat in de Waalhaven breidt de komende jaren uit met 170 nul-op-de-meter nieuwbouwwoningen. Uniek in Rotterdam! De eerste 29 woningen in 'Het Verborgen Geheim' zijn op 19 maart 2016 in verkoop gegaan.

Puur Rotterdams wonen in de dynamiek van de haven

Het Verborgen Geheim is in meerdere opzichten uniek. Heijplaat is één van de stadshavens van Rotterdam. Verstopt achter de voormalige scheepswerf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) is het een bijzonder tuindorp met een rijke cultuurhistorische achtergrond. Hier woon je middenin de dynamiek van de haven én vlakbij het centrum van Rotterdam. De waterbus brengt je in 10 minuten van Heijplaat naar de overkant.

Gegarandeerd nul-op-de-meter

Gegarandeerd nul-op-de-meter Alle woningen in "Het Verborgen Geheim" worden volledig nul-op-de-meter gerealiseerd. Dit houdt in dat de huizen net zoveel energie opwekken als verbruiken. De woningen wekken door middel van zonnepanelen voldoende stroom op voor zowel het gebouw gebonden alsook het huishoudelijk energieverbruik. Verwarmen en koelen van de woningen gebeurt door individuele warmtepompen met warmte- en koudeopslag in de bodem.

Groen, autoluw en veel speelruimte

In Het Verborgen Geheim komen verleden en toekomst samen. De eengezinswoningen en twee-onder-één-kapwoningen sluiten met voortuinen en groene perkjes aan bij de bestaande bebouwing van het tuindorp. Parkeerhoven tussen de woningen maken de straten autoluw. Het industriële en stoere karakter van de haven komt terug in de kadewoningen die pal aan de Heijsehaven staan.

Wonen in "Het Verborgen Geheim" is puur Rotterdams wonen. Het project ligt midden in de Waalhaven. Nergens anders kun je zo dichtbij de dynamiek van de haven wonen als op Heijplaat.

Kenmerken

Opdrachtgever

van Omme en de Groot

Verantwoordelijkheid ABM

Hemelwaterinstallaties, Vuilwaterinstallaties, Drinkwaterinstallaties, Sanitaire installaties, CV afgifte systeem en WTW installaties.

Realisatie

2016-2023

Monteurs

n.t.b.