Een krachtige partner

Innovatieve oplossingen realiseer je alleen door elkaars kennis te delen.

Welkom bij ABM Installatietechniek Bergschenhoek BV

ABM Installatietechniek Bergschenhoek BV is een installatiebedrijf, gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van verwarmings-, koelings-, ventilatie- en loodgietersinstallaties in de woningbouw en kleine utiliteitsbouw. Vanuit onze standplaats in Bergschenhoek realiseren wij W-installaties in het westen van Nederland.

Al ruim 45 jaar is deze Bergschenhoekse installateur actief in de woningbouw en klein utilitaire werken. Het bedrijf heeft een bekende naam in de regio en werkt met langdurige relaties.

Als onderdeel van Bogro bouwen wij aan de toekomst van uw installatie.

Kernwaarden; Energiezuinig en een lange levensduur staan hoog op onze prioriteitenlijst.

bim-for-facility-management_1_20170120_151552

BIM & LEAN

Het nieuwe werken

Bij bouwprojecten wordt er steeds meer verlangd van betrokken partijen in de voorbereiding. De voornaamste reden hiervoor is het reduceren van de faalkosten in de uitvoering. ABM optimaliseert de uitvoeringstijd door middel van LEAN-planningen.

Tevens zorgt het gebruik van de BIM-methodiek en de bijhorende 'tools' als Revit en Arkey voor goede uitgeëngineerde installaties die voor minder conflicten zorgen op de bouwplaats.

Loodgieterswerk


Ook loodgieterswerk behoord tot een van onze specialismen. Hiervoor hebben we medewerkers met specifieke kennis van zaken én jaren lange ervaring in loodgieterswerk in dienst. De installaties worden tot in detail digitaal voorbereid, in onze werkplaats zo ver mogelijk geprefabriceerd en aansluitend in het werk geïnstalleerd.

Bij onze ontwerpen houden wij rekening met de overige aanwezige installaties. Zo krijgt de legionella problematiek bijvoorbeeld veel aandacht. Drinkwatersystemen worden ontworpen volgens de laatste richtlijnen, rekening houdende met bijvoorbeeld wachttijden en ongewenste opwarming van drinkwater.

Voor onze klanten leveren wij o.a. :

 • Sanitaire installaties
 • Hemelwaterafvoerinstallaties
 • Rioleringsinstallaties
 • Drinkwaterinstallaties
 • Gasinstallaties
 • Zinkwerk
 • Legionella risico analyses / beheersplannen
 • Douchegoot / douchepijp - WTW’s

Woningbouw

Advies op maat


We realiseren de meest uiteenlopende W-installaties in de woningbouw. Of het nu gaat om een project van enkele honderden woningen of een vrijstaande villa, onze projectteams brengen het project tot een goed eind. Binnen de projectteams zijn alle disciplines vertegenwoordigd. Hierdoor kan een optimale afstemming van de installaties worden gerealiseerd binnen een bouwkundig ontwerp. Zaken als EPC-eisen, legionella-vrij ontwerpen en gebruikersvriendelijkheid komen hierbij vanaf het begin van een project aan de orde.

Ook werken wij volgens de allerlaatste samenwerkingsverbanden zoals ketenintegratie, LEAN, co makerships en bouwteams.

https://abminstallatietechniek.nl/uploads/schermbogro_1_20170717_065552.png

Utiliteit

GEEN PROBLEMEN, MAAR UITDAGINGEN


Ook binnen de kleine utiliteit realiseren wij onze projecten. We dragen o.a. zorg voor passende installaties binnen bijvoorbeeld zorgcomplexen, kantoren en bedrijfs- en productiehallen.

Wij vinden voor u dé oplossing afgestemd op budget, situatie en/of exploitatie.

ISHDelft2
ISHDelft1
918-018_3_20171005_140813

Verwarming

Al meer dan dertig jaar is verwarming ons vak. We installeren als groep ongeveer 1.500 warmte-opwekkers per jaar, naast CV ketels wordt het aandeel warmtepompen steeds groter.

Optimale oplossingen De afdeling woningbouw realiseert de meeste uiteenlopende installatieprojecten, van een enkel huis tot honderden woningen. Wij spelen in op de eisen die worden gesteld aan kwaliteit, veiligheid en een zo laag mogelijk energieverbruik. Omdat wij zelf ook het ontwerp van de installatie verzorgen, bieden wij voor elke situatie de optimale oplossing.

Innovatieve oplossingen Vanaf het allereerste moment kunt u reken op ons deskundig advies. En wij zoeken verder dan de standaardoplossingen. Zonneboilers, warmtepompen en balansventilatiesystemen behoren ook tot ons dagelijks werk. Al onze installaties voldoen aan de strengste keuringsnormen.

Renovatie

ANTICIPEREN EN SCHAKELEN


We hebben inmiddels vele jaren ervaring in het renoveren van en het uitvoeren van (groot) onderhoud aan bestaande woningen van bijvoorbeeld woningbouwcorporaties en vastgoedbeheerders. Een belangrijk punt bij renovatie en groot onderhoud is de overlast welke bewoners ondervinden van de werkzaamheden. Door een gedegen planning van de uit te voeren werkzaamheden zorgen wij er voor dat de bewoners zo min mogelijk overlast ondervinden.

Ook werken wij als vaste partner van woningbouwcorporaties waarbij we de klant zijn zorgen met betrekking tot de installaties geheel ontnemen. Hierbij worden door ons alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden aan de bestaande installaties uitgevoerd. Van het verhelpen van een lekkage aan een bestaande installatie tot het monteren van complete installaties.

AfricaInn3
AfricaInn1
africaninnuitvoering_2_20171005_134605

Ventilatie

Steeds vaker installeren wij binnen onze projecten ook de ventilatie-installaties. We ontzorgen onze klant hierbij nog verder door de totale coördinatie van de W-installaties binnen ABM installatietechniek Bergschenhoek bv te laten plaatsvinden.

Voor onze klanten leveren wij o.a. :

 • Mechanische afzuiginstallaties
 • Mechanische ventilatie voorzien van warmteterugwinning
 • CO2 gestuurde ventilatiesystemen
 • De-centrale ventilatiesystemen
 • Luchtbehandelingskasten

Wij nemen graag contact met u op!

*